Între doua lumi

Între doua lumi

Demult nu m-a mai prins o carte pana la ore târzii din noapte, așa cum a făcut-o “Între doua lumi” – de Suleika Jaouad.

Este povestea unei femei care, la 22 de ani, este diagnosticata cu o forma gravă de leucemie, și povestea vieții ei din acel moment – sau mai degrabă, lupta ei.

Am empatizat cu ea, deoarece la rândul meu, într-un anumit moment al vieții mele, am trecut prin aceleași stări – și multe altele, de multe ori, rămase mute în interior, neexprimate așa cum ar fi trebuit. Problema e ca la momentul respectiv, nu aveam cunoștințele și experiența de viață de acum, care sa mă ghideze, sa mă facă sa le conștientizez și sa le gestionez într-un mod sănătos.

Cam așa este și cu Suleika – este o carte despre suferință, neputința, pierderi, dar și despre speranță, compasiune, iubire – despre evoluție, dar și cădere.

O carte scrisă cu sinceritate, fără coafari și alte cosmetizări ale adevărului.

Cred ca tocmai asta m-a ținut captivă – voiam sa văd ce mai urmează.

Am urmarit și discursul ei în cadrul unui eveniment Ted, însă cumva, nu m-a impresionat așa de mult cum a făcut-o cartea.

Ca si cum, văzând-o povestind în carne și oase, nu părea la fel de profunda ca în carte, în plăsmuirea imaginației mele.

Oricum ar fi, este o carte care merita citită, din punctul meu de vedere – cu siguranță nu este o pierdere de vreme. Iti poate da o perspectiva noua.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *