Cugetari la final de an

Cugetari la final de an

Desi nu am mai scris atât de des ca înainte, multe s-au întâmplat în tot acest timp – și am simțit nevoia sa stau eu cu mine sa le procesez în liniște.

Poate cel mai important este noul sentiment al maternității – este atât de fascinant cum ți se schimba perspectiva în momentul în care iti vezi – și simți – copilul în interior.

Deja din acel moment se creeaza o legătură unica, atât de frumoasa.

Deja din acel moment te schimbi – nu te mai gândești doar la tine și planurile tale, ci cum îl afectează pe cel mic absolut toate deciziile tale – de la alimentație, la stil de viață, munca, planuri extra.

Din momentul în care am aflat, parca am fost cuprinsă de liniște – nu am mai simțit nevoia sa fiu atât de activa și sa realizez atât de multe ca înainte.

Am invatat sa fiu mai blândă cu mine însămi și, cumva, m-am reechilibrat – am stat eu cu mine și am devenit mult mai atenta la tot ce simteam (atât fizic cât și emoțional). Am avut în minte și protejarea celui mic, însă cumva, schimbarea a venit instinctiv, natural. Ca la apăsarea unui simplu buton.

Mi se pare fascinant cum corpul știe deja ce sa facă – cum sa reacționeze, cum totul este deja programat.

Practic tie nu iti rămâne decât sa îl ajuți, pentru ca oricum el știe ce sa facă mai bine – pentru amândoi.

Mă bucur de aceasta perioada, de aceasta schimbare – mă simt pregătita pentru ea. M-am și informat, bineînțeles – ajuta și asta.

Imi si place sa descopăr lucruri noi despre asta – ca întotdeauna, de altfel. Sunt ca un burete care absoarbe cât mai multa informație.

Bucuria noastră a fost însă cumva umbrita de pierderea brusca a Lunei, care ne-a fost atât de draga – ne-a adus atât de multa bucurie. Ne-a terminat pierderea, atât de neașteptata. Un animăluț devine ca un membru al familiei – așa a fost și ea, atât de iubita.

Mă bucur totuși ca a fost cu noi câteva luni de zile și ca ne-am bucurat unii de ceilalți. Va rămâne mereu în sufletele noastre.

Sper ca a ajuns într-un loc cu lumina, unde sa se poată juca în continuare – și sa vâneze fluturi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *